top of page

ARTWORK

Els Dierick (foto’s – portretten, band, stills…)

 

Een Isle Of Men zonder vrouwen is gedoemd om uit te sterven. Naast Gabriela Arnon maakt ook de in Gent wonende Els Dierick deel uit van ons collectief. Els kreeg ooit voor haar plechtige communie – ‘il fût un temps, jawel’ – een Kodak, een beslissend moment voor later.

Ze studeerde succesvol Germaanse talen (Nederlands-Engels) en schreef zich daarna in aan het Conservatorium Gent om er drama te volgen. Als Meester in de Woordkunst geeft ze momenteel les aan de academie van Lokeren maar onderscheidt ze zich meer en meer als een bevlogen en intuïtief werkende fotografe. Eén van haar inspiratiebronnen is de Amerikaanse Sally Mann, bekend om grote zwart-wit foto’s van haar kinderen en later landschappen. Hetzelfde geldt voor de veel te jong overleden Amerikaanse Francesca Woodman die binnen haar zwart-wit fotografie in vierkantformaat grenzen aftastte die even bevreemdend als uitnodigend zijn.

 

Zelf zoekt Els haar eigen weg binnen een wonderlijke wereld waarin niets is wat het lijkt zonder de waarheid te verbloemen.

Els Dierick on Facebook 

bottom of page