top of page

BAND

Dirk Fryns (muziek, tekst, gitaar)

 

Heeft een verleden als muziekjournalist en eindredacteur bij het muziekmagazine Backstage – later Stage – en De Tijd Cultuur en is heden nog actief voor Metro. Werkt daarnaast voor de Live Music-afdeling van Bose. Bezieler van Isle Of Men en liefhebber van de six string zowel akoestisch als elektrisch. Grootgebracht op een muzikaal dieet van David Sylvian, The Blue Nile en Talk Talk maar ook een grote fan van o.a. Ray Lamontagne, Ryan Adams, I Am Kloot, Elbow, Nick Cave en de onovertroffen Bill Withers.

Gunther Verspecht (zang)
 

Zanger, componist en gitarist die het grote publiek vereenzelvigt met de meesterlijke hitsong ‘Sadness’ maar die zoveel meer is. Als voorman van Stash heeft Gunther meermaals bewezen een eigenzinnige en getalenteerde songschrijver te zijn die zijn klassiekers kent. De laatste jaren zie je hem ook in de huid van Kenny Rogers kruipen aan de zijde van Barbara Dex die op haar beurt Dolly Parton incarneert. Op ‘Voluntary Blindness’ hoor je een zanger die diep in de songs kruipt en ze zingt alsof hij op je schoot zit. Intens zonder daarom te roepen en met een frasering die maar weinig zangers in dit land gegeven is. (www.stash.be)

Tom Van der Schueren (muziek, piano)

 

Bevlogen all-round pianist die aan het Conservatorium/School Of Arts in Gent studeerde bij Claude Coppens en Daan Vandewalle. Werkte als muzikant en componist voor het NTG (o.a. ‘Masterclass’, ‘The Rocky Horror Show’, ‘God Van Morgen’), was muziekdirecteur van The Cockroach Company in Kaapstad en tevens gastdocent improvisatie en theatermuziek aan de universiteiten van Kaapstad en Stellenbosch. Ook Woestijnvis deed beroep op zijn kunnen terwijl hij sinds 2011 verbonden is aan KASKcinema waar hij stille films van pianobegeleiding voorziet. Een man van zeer uiteenlopende stijlen. Zijn lyrisch pianospel op ‘Voluntary Blindness’  staat volledig in dienst van de songs en weeft zich wonderlijk rond de indringende contrabaspartijen.

Luc Vanden Bosch (drums, percussie)

 

Een jazzdrummer ‘but not as we know it’. Pop, rock, heavy metal, dance of klassiek… hij heeft het allemaal gespeeld voor hij in de jazzwereld belandde. Heeft verschillende prijzen behaald en maakte nog deel uit van het BRT Jazz Orchestra. Speelde in het verleden o.a. met en bij het Phil Abraham Quartet en Vaya Con Dios terwijl hij met het New Look Trio grootheden als Art Farmer, Toots Thielemans of Scott Hamilton begeleidde. Meer recent hoor je hem o.a. bij Arne Van Coillie Unit, Olla Vogala, Rony Verbiest of Derek. Geeft momenteel les aan het conservatorium in Hasselt en is naast een zeer veelzijdige drummer ook een zeer begenadigde fotograaf. Op ‘Voluntary Blindness’ hoor je een muzikant die geen noot te veel speelt en subtiel een ritmische ondergrond creëert waarop het comfortabel musiceren is. (www.lucvandenbosch.blogspot.be)

Niels Delvaux (percussie)

 

Naast een excellente drummer is Niels Delvaux ook een uitstekende percussionist die een heel eigen klankwereld oproept in dienst van de platen waarop hij al meegespeeld heeft. Goed volk als HT Roberts, Bruno Deneckere of Gabriela Arnon deden/doen beroep op deze Gentenaar voor studio-opnames of live-optredens. Niels heeft ook een verleden als muziekjournalist en muzieksamensteller (Stage, Radio 1, Studio Brussel…) en is tevens een veelgevraagde DJ vanwege zijn brede muzikale kennis. Op ‘Voluntary Blindness’ zorgt Niels voor een subtiele onderlaag die zich nergens opdringt maar toch essentieel is voor de klankkleur van een nummer.

Gabriela Arnon (backings, second vocal)

 

Gabriela Arnon groeide op in New York maar koos jaren geleden Parijs als uitvalsbasis voor haar zang- en pianocarrière. De Europese muzikale sensibiliteit sprak haar aan en die heeft ze ook gebruikt in haar verdere solowerk. Gabriela toerde met grote ‘latin boys’ als Rubén Blades en Willy Colon en nam een aantal soloplaten op waaronder ‘The Listening Tree’ met Christop Mueller, de ene helft van het fantastische Gotan Project. De laatste jaren werkt ze vaak samen met Belgische muzikanten waaronder drummer/percussionist Niels Delvaux en trompettist Bart Maris. Multi-instrumentalist, componist, zanger en producer HT Roberts producete o.a. haar laatste plaat ‘Pyramid Lake’. Referenties naar Ricky Lee Jones, Fiona Apple of Norah Jones zijn zeker niet uit de lucht gegrepen zonder afbreuk te doen aan Gabriela’s muzikale identiteit. Op ‘Voluntary Blindness’ roept ze bij momenten de geest op van Emmylou Harris en drapeert haar stem zich sensueel rond de confessionele zang van Gunther. (www.gabrielaarnon.com)

Mattias Laga (klarinet)

 

Klarinettist en saxofonist Mattias Laga studeerde in een vorig leven Sociale Wetenschappen en antropologie in Leuven om daarna neer te strijken in het conservatorium van Gent. Het legendarische café Den Turk – toen uitgebaat door Gent Jazz- en Jazz Middelheim-bezieler Bertrand Flamang – was een prima leerschool voor zijn jazzliefde. Maar ook wereldmuziek is hem zeer genegen met een voorliefde voor Arabische en Oost-Europese zigeunermuziek. Mattias speelt o.a. bij Jaune Toujours, Mec Yek en Elftwelf en spreekt zijn sociaal-artistieke kant aan als bezieler van de Ledebirds, een muziekcollectief met al dan niet beginnende muzikanten vanuit de meest uiteenlopende sociale milieus en origine. Mattias speelt op ‘Volutary Blindness’ enkel mee op het betoverende ‘Dragonfly Skin’ maar neemt live een veel grotere rol op zich.

Herman Temmerman (producer, gitaar, mandoline)

 

Soms heeft een mens gewoon de juiste man op de juiste plaats en het juiste moment nodig. De puzzel voor ‘Voluntary Blindness’ viel pas echt in elkaar toen Herman mee aan boord kwam als producer. Hij wees ons de weg naar het huis van contrabassist Arne Van Dongen voor de opnames, bracht drummer Luc Vanden Bosch mee en zorgde voor het juiste organische kader waarin de songs voor de plaat konden groeien. Naast producer is Herman ook als songschrijver en gitarist actief. Als HT Roberts heeft hij net zijn tiende plaat ‘Old Light’ uit, een samenwerking met de Gentse zanger en gitarist Bruno Deneckere. Herman heeft een diepgewortelde liefde voor rootsmuziek waarin enkel en alleen op zoek wordt gegaan naar de essentie. Maar hij kijkt ook verder dan zijn six string lang is. Luister even naar ‘Fate Of The Poet’ van LaClaireau, een plaat die Herman opnam samen met pianiste en zangeres Gabriela Arnon, slidegitarist Gijs Hollebosch, violist Nils De Caster en klarinettist Leander Meuris. Moderne kamermuziek binnen een verrassend singer-songwritergegeven en met een unieke klankkleur die strak getrokken lijnen tussen genres en stijlen eigenzinnig negeert. (www.ht-roberts.be)

bottom of page