top of page

Bart Peeters over 'Voluntary Blindness'


"Soms helpt het als vrienden muzikanten je de weg wijzen naar nieuwe muziek. Zo kwam ik terecht bij de Belgische groep Isle Of Men. Wat een schoon plaatje! Ik heb meer nood aan rust dan andere mensen, omdat ik zelf niet echt Zen-Boeddistisch leef.

En zo ontdekte ik 'Voluntary Blindness', de plaat die al een paar dagen mijn favoriete nachtplaat is. Ik denk aan Tom Waits (die staande bas) en Robert Wyatt (dat minimalisme) maar dan heel anders gezongen. Gunther heeft iets van Bono op de weinige mooie momenten dat Bono zich inhoudt.En ik denk aan 'Trouble Will Find Me', de plaat van The National die volgens de legende zou ontstaan zijn zonder zelfs maar het minste zuchtje stress.

Isle of Men maakt muziek zonder zelfs maar het minste zuchtje stress. Je zou 'Voluntary Blindness' op voorschrift moeten kunnen krijgen in deze tijd."...


Recente Berichten
Archief
bottom of page